Снежна буря със силни ветрове удари Украйна в понеделник, оставяйки повече от

...
Снежна буря със силни ветрове удари Украйна в понеделник, оставяйки повече от
Коментари Харесай

Зимна буря прекъсна далекопроводи и затрупа пътища в Украйна

Снежна стихия със мощни ветрове удари Украйна в понеделник, оставяйки повече от 2000 обитаеми места в 16 района без електричество и повече от 10 основни пътища затворени за транспортни средства, оповестиха управляващите, представени от Ройтерс.

Екстремното време идва на фона на засилени боеве в някои сектори на фронта в 21-месечната война с Русия и на фона на опасенията, че Москва може да нападна енергийната мрежа на страната с въздушни удари тази зима.

Най-малко 1370 товарни камиона бяха блокирани и 840 коли трябваше да бъдат изтеглени от снежните преспи, които тук-там бяха високи до два метра, написа вътрешният министър Игор Клименко в " Телеграм ".

Южна и Централна Украйна са най-тежко наранени, сподели той.

Повече от 1500 спасители са взели участие в огромни старания за разчистване, съгласно държавната работа за изключителни обстановки, която разгласява фотоси на коли, рейсове и товарни камиони, които са се отклонили от заснежените пътища.

Най-големият частен енергиен снабдител на Украйна, ДТЕК, заяви рано в понеделник, че е съумял да възвърне зареждането на близо 250 обитаеми места.

В неделя кметът на черноморското пристанище Одеса прикани жителите да си останат по домовете, а управляващите предизвестиха, че водоснабдяването е прекратено заради спирания на електрозахранването, които стопираха работата на помпите.

Украинската гранична работа също заяви в неделя, че Молдова краткотрайно е спряла достъпа на транспортни средства до своя територия от два пропускателни пункта в региона на Одеса.

В столицата Киев градските управляващи споделиха, че времето е предизвикало скъсване на най-голямото знаме в страната, само че то ще бъде сменено и ще бъде издигнато още веднъж, откакто времето се оправи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР